Na olympiádu do Soči ide šesť Mikulášanov!

01.02.2014 Liptovský Mikuláš

31.01.2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Blížiaca sa zimná olympiáda prinúti spozornieť Mikulášanov o niečo viac ako inokedy. Slovensko budú v Rusku reprezentovať hneď štyri lyžiarky z Liptovského Mikuláša! A k tomu dvaja hokejisti. Mesto olympijských víťazov sa tak môže pochváliť, že vychovalo skvelých športovcov.
Mikulášska rodáčka Petra Vlhová bude našu krajinu v Soči reprezentovať v zjazdovom lyžovaní. Nároky na ňu sú vysoké, je považovaná za číslo jeden našej ženskej zjazdárskej reprezentácie aj vzhľadom na neúčasť Veroniky Zuzulovej na tejto olympiáde.
Petra Vlhová je juniorskou majsterkou sveta v obrovskom slalome (2011), ako prvá reprezentačná lyžiarka získala na olympijských hrách mládeže zlatú medailu (2012).
Druhou Mikulášťankou na olympiáde v Soči, ktorá sa začne už 7. februára bude Vlhovej kolegyňa Barbora Lukáčová. Jej meno rezonuje predovšetkým vďaka úspešným umiestneniam v seriáli európskeho pohára či na decembrovej svetovej zimnej univerziáde v talianskych Alpách.
Ďalšou mikulášskou športovkyňou cestujúcou do Soči bude Natália Šlepecká. Slovensko bude spolu s obyvateľkou Podbrezín Zuzanou Stromkovou reprezentovať v novej olympijskej disciplíne, ktorou je slopestyle. Okrem štvorice mikulášskych lyžiarok sa v Soči predstavia aj dvaja hokejisti z nášho mesta. Sú nimi brankár Ján Laco a obranca Milan Jurčina.
Slovenskej reprezentácii držíme na olympiáde palce, na jej mikulášsku časť však budeme myslieť o niečo viac.



Peter Lehotský
komunikačný manažér
mesta Liptovský Mikuláš
 

Vyberte región